Klassieke homeopathie

I.Tomas

Klassieke Homeopathie
TCM
Acupunctuur
Chinese Kruidengeneeskunde
Individuele Coaching

Praktijk voor:

Klassieke homeopathie werkt volgens het grote genezingsprincipe:

"Het gelijke wordt met het gelijkende genezen".

Deze Similia-wet stelt: "Het medicijn, dat in een gezond mens een bepaald klachtenpatroon kan veroorzaken, kan in een zieke juist dát klachtenpatroon genezen".

 

Klassieke homeopathie doet dit door een, op speciale wijze bereid, geneesmiddel toe te dienen, dat het eigen, natuurlijke Zelfgenezend Vermogen, ook wel "Vitaliteit" genoemd, versterkt en stimuleert tot het effectief bestrijden van de ziekte. Het defensie- of  afweersysteem, en het aanpassingsvermogen zijn onderdelen van de Vitaliteit.

De geactiveerde Vitaliteit is dan in staat om zélf de ziekte te overwinnen

 

Niet alleen de ziekte, maar de totale zieke mens wordt behandeld, dus ook het patroon, of de disharmonie, waarvan deze ziekte een uiting is.

 

Het passende medicijn wordt gekozen volgens de overeenkomst van de symptomen van de patiënt en de symptomen die door het medicijn op te roepen zijn bij een gezond mens.

 

Omdat juist de individuele kenmerken van een zieke en bij een ziekte erg belangrijk zijn om het best passende medicijn te kunnen herkennen, is het noodzakelijk om u vele, vaak gedetailleerde, vragen te stellen.

 

Voorbeelden van ziektes en klachten die door middel van Klassieke Homeopathie te behandelen zijn, kunt u lezen aan het einde van het deel "Natuurlijke Geneeskunde" op deze website.